1 maart 2014

Lentekriebels en nesteldrang ;)

Als ik meerder blogs zo lees ben ik niet de enige met de lentekriebels. De lente is in aantocht, want ik ga er niet meer vanuit dat we nog een winter krijgen.
En wat geniet ik ervan, heerlijk!

Ik kreeg veel zin in wat kleur in huis. Niet teveel maar subtiel. Heb een week of 3 geleden een mooie Nepalkruik gekocht bij het Jagershuis en daar heb ik wat gezellige lichtroze bloemen in gezet.





Ook de salontafel heeft gezellig wat kleur. In een oude houten bak heb ik wat roze kaarsen gezet, mooie oude decoratieballen en een dadeltak erbij.



Voor de kleuren nog een foto zonder flits.



Het is even stil geweest van mijn kant maar ik heb het erg druk gehad. Op dit moment zit ik met een dikke buik achter de laptop en zie ik zo af en toe mijn buik een rare beweging maken. Want de kleine meid is behoorlijk druk. Op de momenten dat ik rustig lig of zit begint ze te draaien en te schoppen. Ik kan er erg van genieten. Ik slaap nog erg goed 's nachts dus dat is ook wel fijn.



Door mijn zwangerschap is het werken toch wat zwaarder geworden en dit zijn toch wel de drukke woonmaanden. 7 dagen in de week werken was vrij normaal de afgelopen tijd.
Maar gelukkig begint het langzaam aan een beetje af te nemen. Vorige week begonnen de klachten wat toe te nemen. Na een lange dag had ik 's avonds veel moeite met lopen, bekkenpijn dus.
Daarom heb ik een afspraak gemaakt bij de Fysio. Die gaf mij de tip (wat ik dus al dacht) om activiteit en rust goed af te wisselen. Luisteren naar je lichaam en niet alleen maar doorgaan.
Heb wat oefeningen gekregen en het gaat gelukkig een stuk beter. Deze week ook echt wat rustiger aan gedaan.

Voor deze klachten ben ik begonnen met het kalkverven van de slaapkamer. Deze is een jaar geleden al gedaan maar ik was over de kleur niet tevreden. De kleur was te licht uitgevallen en ik miste in deze lichtgrijze kleur de warmte. Dus ik heb een nieuwe kleur kalkverf uitgezocht

                                                      (Belgien Biscuit van Pure & Original)


en heb de moed verzameld. Het was nu of voorlopig niet. En als ik iets in mijn kop heb, heb ik het niet in mijn kont zeg maar.
Helaas begonnen toen mijn klachten, dus stiekem een beetje spijt. Maar het moet af, dus ik doe het rustig aan muurtje voor muurtje. ;)

De foto's volgen.

En dan de nesteldrang he, hihi. Het lijkt wel alsof alles moet voor de baby komt en het daarna niet meer kan. Alexander gaat er maar in mee, die tip had hij al gekregen ;)
Zo hebben we de trap bekleed met een stoere, wat grove, vloerbedekking. We hebben een mooie massief houten trap en deze heb ik tijdens de verbouwing wit geschilderd. Alleen omdat de traptreden niet heel diep zijn was het gevaarlijk met sokken op de trap. En straks met een baby in je armen, je moet er niet aan denken dat je beneden ligt.
Halve maantjes is de goedkoopste oplossing maar vond ik absoluut niet mooi. Ik zocht iets van een stoere traploper, echter viel de prijs mij zo tegen dat we voor een vloerbedekking hebben gekozen.
Ik blijf een witte trap het mooiste vinden, maar dit is wel zo veilig.
Ook gaat de tuin op de schop ( eindelijk!) en moet er nog geschilderd worden.

De kinderwagen is inmiddels ook binnen en de box staat. De paspoppen hebben voor deze laatste plaats moeten maken naar boven.

                                                   Deze foto is met mijn telefoon gemaakt dus iets minder scherp.

Ik heb gekozen voor een mooie antraciete kleur en een antraciet boxkleed. Zo past het mooi bij de inrichting. En er zal straks al genoeg kleur in huis komen denk ik ;)
De babykamer is ook al een heel eind klaar. Op wat mooie accessoires na. Over een paar weken hoop ik de kamer helemaal klaar te hebben. Al ziet het er nu al erg mooi en lief uit en iedereen reageert erg enthousiast.

2 weken geleden hebben we weer een pretecho laten maken. Deze hadden we met 16 weken ook laten maken en deze keer was het een 3D echo. Het was heel erg leuk om te doen. We hebben ons kleine meisje weer goed kunnen zien, wat een wondertje!! Vinden jullie dit niet prachtig?























Lieve groet, Wilianne

14 opmerkingen:

  1. Zo te lezen zijn het inderdaad hele drukke tijden. Maar gezien je klachten is het toch beter nu iets meer aan jezelf te denken. Dat botst dan weer met je nesteldrang, want je wil natuurlijk wel alles op tijd af hebben ;-). Ingewikkeld zeg hihi.

    Veel succes met alles! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes met de laatste loodjes, 7 dagen werken is ook wel erg veel met een dikke buik. Jeetje wat leuk zo'n 3d echo, vond een gewone echo destijds al zo leuk om te zien. jullie box past goed in het interieur, ik was destijds wel blij dat ie weg kon met al dat bontgekleurde speelgoed :-). Pascale X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk weer eens wat van je te lezen!
    Tja en nesteldrang hoort erbij hoor, je wilt toch alles spic en span hebben als de baby wordt geboren.
    Ik ben benieuwd naar het babykamertje, zo leuk om te doen hè al die voorbereidingen.
    Gaaf zeg die 3D foto's!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geniet nog even van de laatste loodjes!! En bekken pijn is erg vervelend.. vooral als je nog even je lijstje wil afwerken met klusjes ;-) En ja het is een cliché maar het is echt een mooi wonder !!
    Fijn weekend,
    Groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je bent maar druk de laatste tijd.
    Mooie kleur box en kinderwagen.
    En wat een schatje.

    Fijne zondag.

    Gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw ik wist niet dat je zo goed je kindje al kon zien met een pret echo..prachtig. Wat bijzonder. Zeker een wonder.
    En netseldrang..is onvermijdelijk. Ik heb dan geen kinderen, maar mijn nesteldrang komt altijd rond de herfst dan moeten de kasten vol, alles schoon, klaar, af, noem maar op. Dus zeker als je een kindje krijgt kan ik me indenken dat het nog wel drie keer zo erg is..lekker van genieten! Is een goede voorbereiding..
    En de kleur is erg mooi die je uitgekozen hebt.
    Groetjes Cora

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De sfeerfoto's vind ik heel mooi, maar de foto's van de baby vind ik prachtig!

    Fijne zondag en lieve groet,

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie sfeerfoto's hoor. De box past zo mooi bij de rest. Wat kan je jullie kindje duidelijk zien op de foto zeg...super mooi!
    Liefs Patricia.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ach wat een klein wondertje! Het is en blijft toch het meest bijzondere dat je kan overkomen. Ik hoop dat je de komende tijd wel de nodige rust kunt inbouwen. Want jouw gezondheid en die van jullie kleine meiske is natuurlijk het meest belangrijk!
    Wel goed te horen dat je winkel zo goed loopt! Super hoor! Je hebt ook weer heerlijke sfeerplaatjes gemaakt.
    Pas goed op jezelf en je kleintje... en geniet ervan!
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat kun je je kindje al goed zien zeg! echt een wonder.
    En je kruik heb je mooi gevuld, er staat hier iets vergelijksbaars met witte bloemen:-)
    Je box past ook helemaal in je sfeer.
    Succes met de laatste klusjes hoor!

    Lieve groet, Dorine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh wat een bijzondere echo's kan je tegenwoordig laten maken....je ziet gewoon al je kindje.....dat kon in mijn tijd niet...
    Heerlijk je lenteboeketje.....laat de lente maar komen.....
    Je box vind ik er gaaf uitzien zeg....past perfect......
    Succes nog met de laatste klusjes en de laatste loodjes ;-)
    Liefs,Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Geef maar lekker toe aan die nesteldrang hoor, dat hoort er gewoon helemaal bij!
    Maar wel een beetje doseren hoor..;-))
    Mooie kleur heb je uitgezocht!

    Liefs Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Wilianne

    Allereerst wat een mooie foto's van je kindje.........ik ben dan wel geen moeder, maar kan me voorstellen dat je al apetrots bent! Lekker van genieten.........en die nesteldrang.........tja ik hoor van iedereen dat het erbij hoort, dus ja aan toe geven als het echt moet, en rustig aan doen als je dat kunt.........haha dat lijkt me het beste.
    Wilianne geniet van je zwangerschap en van alle leuke voorbereidingen!
    Lieve groet Gert Jan en Margreet.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtige foto's van je baby zeg! En wat is alles goed te zien!
    Wij wachten in deze tijd op een belletje van onze dochter om te horen dat ze gaat bevallen. Dan kunnen opa en oma de andere kleinkinderen ophalen. Dat is ook weer spannend!
    Geniet nog maar even van deze tijd en doe rustig aan hè: straks moet je ook nog wat energie over hebben!

    Groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen