12 maart 2013

Klaar!!

Allereerst  wil ik mijn nieuwe volgers welkom heten. Ik zie het aantal steeds stijgen en dat is erg leuk om te zien!
Ik lees het vaker bij andere, het is soms lastig om geen antwoorden te geven. Je hebt de neiging bij iedereen iets terug te sturen maar ik begrijp ook dat dat geen doen is.
Maar alle reacties zijn erg leuk om te lezen!

De muren staan eindelijk in de kalkverf. Ik moest nog 1 laatste muur en dat was de langste muur, bijna 10 meter. Ik zag er een beetje tegenop aangezien het wel in 1 keer goed moest gaan.
Ik zat gisteren in spanning te wachten hoe het zou drogen,  maar het resultaat mag er zijn.



Het is de kleur potato skin van Pure & Original. Ik heb de kleur 2 keer opgezet. Allebei de keren heb ik ze met 10% water verdund.
Ik vind na 1 laag wel dat je al verschil ziet met gewone muurverf want je ziet de kwaststrepen en het is een klein beetje vlekkeriger als gewone muurverf. Maar de 2e laag maakt het wel helemaal af.
Ik moest erg wennen maar dat kwam ook door het contrast met de lange muur die nog de gewone muurverf had. Nu is alles 1 geheel en vind ik het prachtig.
Ik heb overal 1 kleur aangehouden, deze doorgetrokken naar de keuken en bijkeuken. Die laatste is bij ons open maar dat krijgen jullie nog te zien. Het geeft veel rust door 1 kleur te gebruiken.




























Ik ben gek op veranderen in huis. Maar muren verven is geen hobby van mij. Ik zal dus niet zo snel volgend jaar een andere kleur pakken. Al die rotzooi die je ervan hebt. Eerst alles aan de kant, afplakken, spetters op de vloer. Nee hoor niet mijn ding. Het moest dus wel echt in 1 keer goed gaan en dat is gelukt.
De kleur is bruin/grijs. Prachtig!


De koffers die op de kast liggen heb ik gekocht bij de korte kuriosa in Zevenbergschen hoek.
Mocht je er ooit in de buurt zijn dat is dat zeker een bezoekje waard. Dit stel heeft bij hun woonhuis een hele grote schuur met allerlei brocante en meubels. Prachtig. Van oude kasten, klepbanken, bedden tot kleine accessoires. Mijn familie woont in Capelle aan den IJssel dus we rijden er dan vaak even langs. Aanrader!


Het leuke krukje komt bij de Leen Bakker vandaan. Hij ziet er erg oud uit, maar is dus nieuw. Handig voor je kop koffie ;-)


De zon scheen heerlijk naar binnen, maar dat maakt het fotos schieten iets lastiger. Het blijft lastig de sfeer over te brengen op een foto. Ik blijf het in het echt mooier vinden.
We hebben ook een vloerkleed, zo'n lekkere hoogpolige, maar die hebben we alvast naar zolder gedaan. Ik mis hem wel hoor. Vind het een beetje kaal zonder. En het is zo lekker zacht aan je voeten. Maar over een weekje komt onze pup. Dus om te voorkomen dat er straks plasjes in het kleed verdwijnen hebben we hem maar even opgeborgen.

Deze week heb ik op marktplaats een tvmeubel gekocht. Ik wil toch iets anders. (Die veranderingen vind ik dan toch makkelijker).
Ik vind een tvmeubel een lastig iets. Dat had ik in ons vorige huis al en nu met dit huis weer. Je kan helaas ook weinig tot geen ideeen halen uit de woontijdschriften omdat die meubels er nagenoeg nooit instaan. Omdat we toch iets moesten, hebben we een teakmeubel gekocht. (deze verkoopt vaak ook weer goed, hihi).
Maar ik vind het toch te weinig sfeer geven. Daarbij is de tafel wat vergrijsder en match het niet mooi.



















En ik denk dat ik eruit ben. Ik wil iets wits. Ik kwam op het idee omdat ik vorige week een leuk klein kastje heb gekocht via marktplaats. Deze staat nu op de plek van de zuil.



Ik vond het zo sfeervol. En er mag wel weer wat lichts in aangezien de muren donker zijn en de bank en de kast ook. Dus onze tvkast word ook zo een witte. Ben benieuwd. Eerst de teakmeubel nog verkopen.


























Als je hier rechts het hoekje omgaat kom je in onze keuken. Ook deze heeft de kalkverf op de muren en alle kastjes zijn geschilderd.
Deze week komt de timmerman nog de afzuigkap afmaken en dan is de keuken klaar. Ik wilde alles af hebben voordat Mylo komt. Want zo gaan we onze pup noemen. Mijn vriend heeft dat verzonnen, komt uit de film The Mask. Ik vond het wel een erg leuke naam. Dus daar waren we snel uit.
Deze week heb ik een bench gekocht (zwart) en deze staat nu naast de zwarte kast. Dus het past nog bij het geheel ook.
Er volgen zeker fotos straks als hij er is, we kunnen niet wachten!!


Een hele fijne dag vandaag, in deze sneeuw! Ik kijk uit naar de Lente, maar daarin zal ik niet de enige zijn ;)

20 opmerkingen:

  1. Hoi Wilianne, ik ga je gezellig volgen. Je hebt een mooie warme landelijke sfeer in je huis, vind ik. Ik lees net over 'korte curiosa' op je blog, bedankt voor de tip. Iemand heeft mij dit adres al eens getipt, maar ik wist toch echt niet meer hoe het heette en waar het was, maar ik herken de website.
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Wilianne, leuk om even bij je binnen te kijken. Het is mooi geworden! Een hele klus, wanden verven. Het heerlijkste is het naderhand weer inruimen, haha. Ook zo herkenbaar: komt dit nu wel nog terug in de kamer of niet? Ander kleurtje? Wat een dilemma's...Maar uiteindelijk weet je precies wat je wilt, alleen je had het nog niet in de gaten...
    Veel plezier met stylen!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi en erg sfeervol, ik zou zeggen pak de kwast en schilder je kast wit. Succes met je pup.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er heel mooi uit en alles is ook zo goed op elkaar afgestemd. De wand is ook erg fraai, inderdaad een hele klus maar nu heb je eer van je werk en kan het grote genieten beginnen. Ik ben erg benieuwd naar jullie pup Mylo!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het heel mooi geworden.
    Bij mij kan het niet want ik heb geen gladde muren.
    Jammer...

    gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hartstikke mooi geworden, nu maar lekker genieten van alle
    mooie spulletjes om je heen.

    Doei Doei Greet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is het mooi geworden Wilianne, een mooie kleur op de wand en wat sfeervol ingericht allemaal. Heerlijk als dan alles klaar is voordat jullie pup komt, wat een leuke tijd ga je tegemoet met zo'n klein huisgenootje.
    Hier geen sneeuw, maar wel koud ondanks dat de zon volop schijnt.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  8. mooie kleur op de muur, maar wat een werk!
    het ziet er heel mooi uit!

    groetjes,
    inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja,het is een heel karwei, maar gelukkig hoeft het ook niet ieder jaar, mooie kleur hoor!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja wat een werk he? Maar het resultaat is er ook naar. Een mooie kleur hoor. En nu gaan zitten er er heerlijk van gaan genieten.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een hele klus, maar zeker de moeite waard.
    Ziet er erg mooi uit.
    Dat beeldje op de laatste foto heb ik ook al jaren in huis staan, verveelt nooit.

    Fijne avond
    Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtig prachtig....wat een mooi resultaat. Ben ook al tijden aan het dubben zal ik zal ik niet..... Wij hebben een lichte structuur en om dat eerst helemaal glad te krijgen...

    Bij jou is het in ieder geval super geworden...echt eer van al dat werk hoor. Dat krukje is trouwens ook gaaf! En je kastje......ook mooi....dat lichte staat er idd super bij.

    Nu ga jij maar even lekker genieten van al dat werk.....

    Fijne avond

    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wauw, wat is het mooi geworden! Heel sfeervol! Wat een werk, maar dan heb je wel wat :) Spannend, nog 1 week tot jullie hondje komt...ben heel benieuwd! Liefs Lindy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Staat prachtig, ben benieuwd naar het nieuwe tv- meubel. Je bent het verven vast zo zat, dat de witkwast voor je teakmeubel geen optie is? Het formaat van de kast is nl. wel mooi.

    Groetjes Sot & Tof

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtig zeg heel sfeervol allemaal, kalkverf staat ook op mijn verlanglijstje.

    geniet er van, Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het resultaat is prachtig geworden! Ontzettend sfeervol. De zwarte kast steekt ook mooi af tegen de wand. Na het gedane werk, kun je nu heerlijk genieten.
    Fijne week.
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat is het mooi geworden bij je!
    Kan me voorstellen dat je het spannend vond met het opdrogen...
    En wat een mooie kast heb je!
    Laat je ook nog foto's zien van jullie hondje?
    Lieve groetjes Wanda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Eindelijk even tijd om je foto's te bekijken.
    Het is heel erg mooi geworden!
    Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heerlijk sfeertje zo bij je en wij hebben dezelfde kleur in onze kamer. Het blijft zo'n mooie kleur, hij lijkt op elk moment van de dag weer anders en maakt het hele huis gezellig. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wow, wat is het mooi bij je geworden zeg. Ziet er super uit. Vooral nu alles in de kalkverf zit. Ben je er zelf nu ook al een beetje aan gewend?

    Oh spannend, ik ben ook benieuwd naar Mylo. Als ik die foto's ga zien, ben ik natuurlijk gelijk verkocht he? Dan zou ik er gelijk nog een pup bij willen.

    Een fijne dag nog,
    Liefs Martine

    BeantwoordenVerwijderen