26 januari 2013

Pup

WE KRIJGEN EEN PUP!





Ik ben dolblij, we hebben eindelijk de knoop doorgehakt. We krijgen een puppy. Een golden retriever.
We hadden het er wel vaker over gehad, maar nooit echt de knoop door gehakt. Er zitten toch wel wat nadelen aan een hond zoals het uitlaten (ook als het zo koud is als nu) en alle haren die door je huis liggen.

Tot dat wij een maand of 2 geleden een dag een 'oppashondje' kregen voor 1 dag. Vrienden van ons hadden gevraagd een dag op te passen en dat wilde wij wel.
Ik nam de hond de hele dag mee naar mijn werkplaats en vond dat toch wel erg gezellig. Ik werk natuurlijk veel alleen en het gaf toch wel gezelligheid.
Het laatste duwtje in onze rug kwam van mijn broer en schoonzus die 3 weken geleden ook een golden pup hebben gekocht.
Ze stuurde een foto door en toen was ik om. Toen Alexander nog overhalen maar dat hoefde eigelijk al niet meer! ;-)
We zijn vervolgens wat gaan bellen met fokkers en uiteindelijk een fokker gevonden die 2 nestjes zou krijgen. Daar hebben we ons ingeschreven.

Afgelopen maandag werden we gebeld, het 1e nestjes was geboren met 13 pups en gisteren is het 2e nestje geboren van een andere moeder golden retriever met een nestje met 9 pups.

Over 2 weekjes mogen we gaan kijken. We kijken er erg naar uit.
We gaan voor een reutje, dat vond Alexander erg leuk.
Spannend! Nog een week of 9 en dan mag hij bij zijn moeder vandaan.

Nu nog op zoek naar een interieurvriendelijke hondenmand! ;-)


Zeg nou zelf, als je dit ziet ben je toch gelijk verliefd?


19 opmerkingen:

  1. Ja het is zeker een poepie.
    En hondjes zijn zoleuk.

    gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ras betreft heb je geen betere keus kunnen maken, wij nemen om de door jou genoemde redenen bewust geen hond, maar als ik er één zou moeten kiezen, was ik ook voor een golden retriever gegaan. Die zijn zó lief (zonder andere honden tekort willen doen). Dat worden lange weken wachten, ik kan me voorstellen dat jullie hier enorm naar uit kijken!

    Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach wat een lieverd, zo zien ze eruit als ze net bij je thuis komen als pup...wat zal dat lang duren....maar voor je het weet is het zover.
    Wat betreft haren en uitlaten, hier ook zo hoor, maar de liefde van de hond willen we niet missen.

    Lieve groet,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oe wat een scheetje !! zo lief allemaal die puppies,ik twijfel nog steeds of we weer een huisdier zullen nemen,werk..heel veel werk ook hé,ons hondje is ruim een jaar terug overleden en wij hebben altijd huisdieren gehad,nu het afgelopen jaar dus niet...
    Het is leeg in huis maar we kunnen nu wel gaan en staan waar we willen, hoeven niet iedereen te vragen om de hond even een aantal keren per dag uit te laten als we er een dag niet zijn,want ja,ze kunnen niet overal mee naar toe hé..
    Wij hadden een Boomer,zo'n lieverd en ik mis haar nog elke dag hoor,het was een teefje want reutjes piesen te pas en onpas overal bij op is onze ervaring,altijd de poot omhoog en hup.... plassen maar, haha en dat heddan we toch liever niet.
    Een Golden Retriever...ach die zijn zo moooooooiiii ne lief ook..

    Geniet straks van jullie nieuwe huisgenoot.


    liefsssssssssssssss
    Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoor het al, het duurd niet lang meer voordat julie ook weer een hondje hebben! ;-)
      En het klopt wel hoor de vrijheid, maar in onze omgeving is iedereen aan het settelen en dan veranderd alles. Dus die 'vrijheid' daar hebben we nu minder aan aangezien iedereen het tegenwoordig zo druk heeft.
      Mij leek het loopse niet fijn bij een teefje, hihi! Maar ik denk dat er voor allebei wat te zeggen is.

      Groetjes Wilianne

      Verwijderen
  5. Als je eenmaal dieren in huis hebt, wil je niet meer anders. Oke, je hebt er wat werk aan en je huis is niet altijd meer zo perfect schoon, maar draait daar het leven om?? Nee toch. Onze poes is helaas net overleden, maar we hebben onze hond Boef nog, die het huis op stelten zet. Kan me niet voorstellen dat kinderen zonder dieren opgroeien. Groetjes Alie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt die overweging had ik op een gegeven moment ook. Moet mijn huis een toonzaal worden, nee! En nu ik weet dat die komt kunnen die haren me een worst wezen hihi! Of dat ooit nog gaat veranderen weet ik niet.
      Maar het lijkt me super gezellig!

      Groetjes Wilianne

      Verwijderen
  6. Wat een schatje!! Wij zijn ook nog aan het twijfelen om een hond te nemen, we zitten alleen een beetje met het probleem dat we allebei niet in de buurt werken.. en de hond niet mee kan naar werk
    Nu hebben we twee katten in huis, ook hartstikke gezellig :-)

    Nog even af wachten, spannend hoor !!

    Groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat leuk! En wat een schatje..!
    genoeg voorpret denk ik zo..

    Groetjes Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Och wat een schatje. Ik ben wel een beetje jaloers op je hoor. Wij lopen ook wel eens te denken aan een hondje. Maar sinds kort hebben we een zwerfkat die is komen aanlopen dus eerst maar eens kijken hoe dat gaat.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een schatje, als je deze ziet kan ik me voorstellen dat je ook een golden retriever wilt hebben. Ik ben zelf niet echt een hondenmens, al vind ik alle honden bij familie en vrienden altijd ontzettend leuk en heb ik ook al eens op een hondje gepast, voor een paar weken tijdens vakantie... Maar zelf niet dus...
    Mijn oudste dochter en haar vriend wachten op een nest labradors, dan komt er bij hen ook een pup wonen. Heel leuk en mijn dochter vroeg me al of ik oppas-oma wilde worden...
    Je snapt hem al, natuurlijk wil ik dat af en toe...
    Ik wens je alvast een heel mooie woensdag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd!
    Zo lief! Nog effies wachten en dan heerlijk genieten!
    Liefs Lindy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hai Wilianne,
    Ik zat ook braaf antwoord te geven op reactie's van mensen,maar dat moet je dus bij elkaar op de blog doen,dus bij deze.
    Ik ga je ook volgen hoor,gezellig.
    Er ligt nu bij mij ook een puppy op schoot,een kruising tussen een mopshondje en een chihuahua,die zal ook wel een keer voorbij komen op mijn blog.Je hebt zoveel plezier van een hondje,helemaal leuk!!
    Groetjes Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Wilianne,
    Puppy's zijn zo schattig en ondeugend. Wij hebben zelf ook een hond. Hij is helemaal onderdeel van ons gezin. Zou niet zonder kunnen.
    Wil je ook nog even zeggen dat ik het zo stoer vind dat je voor jezelf bent begonnen. Ik ben zelf ook altijd meubels aan het restylen voor mezelf en voor familie. En zo nu en dan verkoop ik iets. Maar ik durf de stap (nog) niet te nemen. Ik heb erg veel respect voor mensen die dat wel doen. Ik ga je volgen!
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat super leuk.. Onze peet Pup :P Is nu 1 jaar .. Echt super leuk.. ( al hebben wij alleen de lusten en niet de lasten hij is van mijn schoonouders )
    Heel veel plezier straks er mee.. Super leuk

    gr lindy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een lieve Pup, zo schattig! Leuke, inspirerende blog heb je, ga je volgen hoor. Als je zin hebt, kom dan eens langs op vvestywo.blogspot.com. Fijne dag en lieve-groetjes, Verie ♥

    BeantwoordenVerwijderen